Åldersvis stil: Hur man väljer rätt hemlinje

072114-long-kjolar-bly-594.jpg
Venturelli / Wireimage

Cindy Weber-Cleary

22 juli 2014 @ 4:10 pm

InStyle‘S Fashion Director Cindy Weber Cleary har varit moderedaktör för de senaste 20 + åren. Naturligtvis har hon plockat upp några knep på vägen. Fånga hennes kolumn här varje vecka för hur du kan tips och stil hemligheter på hennes favorit, tidlösa stilar.

Jag såg nyligen en bild av en väldigt attraktiv, 50-årig modeföretagare med en tight “bandage” miniklänning på en cocktailfest och jag tänkte “Oj! Även stilikoner glider upp ibland. “Hennes kropp såg fantastisk ut, men den totala effekten var lite Verkliga hemmafruar, som en av mina redaktörer uttryckte det – säkert inte vad hon skulle göra för.

Personligen, som en kvinna som är över 50 år, skulle jag inte ha en mini. Även om jag var maratonlöpare eller Pilates instruktör, skulle jag fortfarande inte ha på sig en lår-avslöjande kjol eller klä någonstans utom på tennisbanan eller vid sidan av en pool. Längre längder är så mycket chicer. Och de skapar faktiskt en mer ungdomlig, smickrande look.

Men under de senaste åren har jag haft svårt att hitta chic kjolar och klänningar med ålderspassade hemlines, vilket jag menar en tum eller två över knäet, som Julianne Moore (ovan) eller längre. Nästan allt i butiker tycktes slå en bra 4-8 tum ovanför knäet, med undantag för maxi-klänningar, som jag bara inte får, förutom för lounging eller för formella kvällar.

Den goda nyheten är att det finns ett stort antal hemlines som visas under hösten 2014. Här är en förhandsgranskning av några av mina favoriter som letar efter Baby Boomers (eller för yngre kvinnor som kanske inte vill visa mycket ben) från hösten 2014 landningsbanan:

Från vänster: Hermès, Michael Kors, Hugo Boss

Om du letar efter något att bära nu i höst, försök handla online. Det är en bra försäljning som jag skriver! Du får göra något för så mycket som 70 procent av, men storlekarna är begränsade. På många ställen kan du söka klänningar och kjolar efter längd och storlek: Saks, Shopbop, Matches, etc. Välj “knä”, “penna” eller “midi”. Net-a-Porter kan du söka efter längd, storlek, och om du letar efter eller inte ärmar. Men det är en hela annat ämne.

Här är några stilar som för närvarande finns tillgängliga (från toppen): 0 andra klänning, $ 395, hampdenclothing; Maiyet klänning, $ 895, netto-a-porter; Max Mara kjol, $ 575, saksfifthavenue; Teori kjol, $ 190, saksfifthavenue; Peter Pilotto kjol, $ 811, matchfashion

För att se hur kändisar som Nicole Kidman och Cate Blanchett drog av utseendet klickar du igenom galleriet.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 80 = 84

map