Ovo je koliko umjetnik vjenčanja mora koštati

Ako redovito ne napravite cameos na crvenim tepisima, vjerojatno nećete mnogo puta unajmiti kozmetičara. No, za vaše vjenčanje, da je netko tamo da vas glam za ceremoniju (i za sve svoje neizbježno Instagrammed slike) je norma. I poput cvijeća i hrane, dolazi s troškovima.

Koliko novca ćete morati iskoristiti? Pa, kao i sve drugo na kontrolnom popisu, to sve ovisi o vašem proračunu. Da biste dobili ideju o troškovnim normama i sadržaju paketa, prijavili smo se s dva različita umjetnika vjenčanja za pro savjet i savjete.

Prvo, ako radite s iznimno nepropusnim proračunom, možete potpuno odustati od troškova i izvršiti vlastitu šminku ili posjetiti šalicu za šminkanje u robnoj kući ili zakazati sastanak na vašem lokalnom MAC-u ili Sephori. Dok se cijene mogu mijenjati na temelju vaše lokacije, 90-minutni termin za svadbu na MAC-u na Manhattanu košta vas 90 dolara.

Ali kada je u pitanju rezervacija profesionalca, postoji mnogo čimbenika koji ulaze u trošak. Maureen Pedala, umjetnica za šminku iz New Yorka, kaže da je trošak često određen koliko dugo rezervirate (cijeli dan ili pol dana) ili lice.

VIDEO: Kako uštedjeti novac na vašem medenom mjesecu

 

U slučaju Pedale, pola dana je četiri sata, koju naplaćuje 650 dolara, a sastoji se od nevjeste i još tri osobe. Cijeli dan je osam sati, košta 1250 dolara, a uključuje mladenku i sedam drugih ljudi. 

“Kao umjetnica, dan stope rade dobro, jer leže temelje za čistu raspored bez kaosa i nema iznenađenja”, kaže ona. “Za nevjeste, rješava problem dobivanja nekog vremena za preciziranje. Očekuje se da će umjetnik po licu ostaviti odmah nakon primjene.”

RELATED: Kako pronaći savršenu haljinu vjenčanica

Kaže da u svom iskustvu sa sjedištem na Manhattanu, prosječna cijena licence za nevjeste iznosi 350 dolara, a stranka oko 175 dolara. Međutim, napominje i da, ako živite izvan velikog grada, troškovi mogu biti znatno niži i trebali biste istraživati ​​internet za najpopularnije umjetnike na vašem području ili razgovarati sa svojim prijateljima i obitelji. “Cijene će varirati od umjetnika do izvođača na temelju iskustva i popularnosti i onoga što nude, ali će vam dati ideju o tome tko se puni na vrhu i tko se prodaje kratko”, kaže ona..

Ima i umjetnici šminke koji u potpunosti podmiruju svoje troškove. Neil Scibelli, kozmetički umjetnik koji nudi usluge vjenčanja, kaže da je prilagodba ključna jer uzima u obzir koliko se ljudi servira, troškovi putovanja, dodira itd. “Mislim da je realan ballpark onoga što vidimo privatni kozmetičar, a ne saloni, naplaćuje se kao niska od $ 150 do oko $ 450 “, kaže on. Bez obzira na to, Scibelli smatra da je od najveće važnosti imati nekoga s “klikom” i razumije kako vaše potrebe rade s vama na dan vašeg vjenčanja.

“Ja servisirati sve vrste i veličine vjenčanja i imati dovoljno sreće da putuju diljem zemlje za moje nevjeste”, kaže on. “Ono što stvarno volim jest da svojim klijentima za vjenčanje mogu ponuditi istu umjetnost, iskustvo i rezultate kao i moji modni i slavni klijenti. Svatko vrijedi iskustvo” crvenog tepiha “i to je izvan poniznosti i nagrađivanja da to ponudi do raskošnih djevojka iz susjedstva.”

Kada ste suzili nekoliko izbora umjetnika, postoji nekoliko drugih naknada koje bi mogle utjecati na konačnu cijenu. Najprije pitajte jesu li dostupni i na vašem datumu. Drugo, ako ih dolazite na svoje mjesto, pitajte se naplaćuju li za putovanja. Pedala naplaćuje troškove usluge ili iznajmljivanja vozila do i od mjesta. Dodaje da neki umjetnici naplaćuju ono što zovu “postaviti besplatno” ako moraju pomaknuti svoj set tijekom cijelog mjesta na dan vjenčanja. Želite li zračiti četkanje ili promašene trepavice? Scibelli kaže kako se oba mogu smatrati dodatnim naplatom za neke umjetnike.

RELATED: najprivlačniji predsjedničkih vjenčanja ikada

Konačno, vjerojatno je dobra ideja da se sastanak s vašim šminarkom prije vjenčanja i mnogi umjetnici naplaćuju za to. 

Dok se svi proračuni razlikuju, kaže Pedala bez obzira na to koga odaberete, oni bi trebali biti profesionalni, prikazati na vrijeme i dati vam pogled na koji ste se dogovorili za svoj dan. “Koga god izabrali, trebali biste se osjećati ugodno, trebali biste se pouzdati u njihove vještine, a vi biste željeli ono što vidite u zrcalu.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 23 = 31

map