Vaš opsežan vodič za on-home waxing

Podmazivanje kod kuće je tema koja nas i fascinira i zastrašuje – s jedne strane, faktor pogodnosti ne može se pobijediti, pogotovo ako ste iskusni veterinar koji je dovoljno siguran da uzme uzde od svog tehničara, ali na drugi, šanse za nezgodu povećavaju se dramatično ako niste sigurni što radite. U pokušaju da preuzme zastrašujući faktor iz procesa, sastavili smo vodič sa svim informacijama koje trebate znati prije nego što krenete na DIY vosak. Nastavite čitati kako biste saznali više.

RELATED: Kako napraviti bikini vosak više podnošljiv

Kako bih pripremio prostor?

Prvo, prvo ćete morati temeljito pročišćavati kožu. Prije pilinga uklanja mrtvu kožu, sprječavajući urastao dlake, a istovremeno oslobađajući one zarobljene neposredno ispod površine. Vaša kosa treba biti oko duljine zrna riže za najbolje rezultate, i dodati posip beba praha kako bi se koža bez vlage. To čini kosu lakše da se vosak pridržava. Vi ćete poželjeti primijeniti svoj vosak u istom smjeru, a vaša kosa naravno raste, ali kad ga izvadite, svakako povucite u suprotnom smjeru. Naravno, preporučujemo da iskakate ibuprofen otprilike 30 minuta prije nego što se spustite na posao ako ste osobito osjetljivi.

Trebam li raditi s pre-waxed trakama ili tvrdom voskom?

Ovisi o tome gdje se pereš. Za veća područja kao što su noge, podlaktice ili ruke, preporučujemo korištenje pre-waxed traka kao što su Nads’s ($ 9; target.com), koji imaju običnu aplikaciju, i uštedjeti puno vremena. Pokušajte formulirati pčelinji vosak za osjetljiva područja poput vaše gornje usne, a za vašu bikini liniju, tvrdi vosak je vaš najbolji kladiti se. Deblji tekstura je manje vjerojatno da će kapati i spaliti vašu kožu, a vi ne trebate trake za uklanjanje.

RELATED: 3 Bikini waxing djevice Pokušajte uklanjanje dlačica tretmani po prvi put

Držite se – mogu napraviti bikini vosak kod kuće?

Oh yes, ali u riječima Coldplaya, nitko nije rekao da je lako. Uhvatite rucno zrcalo kako biste bolje pokrili one teško dostupne dijelove i sjesti na pod kako biste se udobno ugostili – bit ćete tamo neko vrijeme. Radite u malim odjeljcima (otprilike 2 do 3 inčni kvadratići) i neka vosak osuši 15 do 30 sekundi prije podizanja rubova za povlačenje.

Što da radim poslije?

Ako se nekoliko zalihica ostavlja, nemojte slojiti na vosak za drugi krug – vaša koža je vjerojatno dovoljno bolna jer je tako, pa preporučujemo upotrebu pinceta za rješavanje bilo kakvih pojedinačnih dlačica. Upotrijebite uljni produkt kako biste očistili kapljice ili ostatke, zatim slojite proizvod koji se prenio glikolnom kiselinom preko vrha kako bi se spriječilo urastao. Volimo Cool Fix od strane Shaveworks ($ 26, sephora.com), koji daje lepršav i smirujući osjećaj na kontakt.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

30 − = 27

map