Behöver ditt hår en paus? Här är hur länge du ska vänta efter en färgändring

Beroende på hur ofta du byter skugga, kan det vara dags att ge ditt hår en sommarlov från salongen. De pigment som används i specifika toner kan faktiskt fläcka hårsäcken, vilket gör den resan från brunett till blondin och tillbaka igen, desto svårare, för att inte tala om, skada på dina strängar. 

“När du tar ditt hår mörkt, kommer tillbaka ljuset att orsaka brott, så du borde vänta sex månader innan du gör det,” säger hårfärgaren Beth Minardi, som arbetar med stjärnor som Cameron Diaz och är grundare av New York City berömda Studio B Salon. “Färgning av lätt hår är en mörkare färg, men att gå tillbaka är mycket hårdare. Se till att du ställer håret hela tiden hemma och har regelbundna trimmer för att hålla den frisk.”

Om en redhead vill gå platina-a la Gillian Anderson-måste du överväga färgvariationerna i din kubbor innan du gör spetsen. “Håret kan ta på rosa eller orange toner beroende på färgämnet som användes”, säger Minardi. “För att komma tillbaka till blondin måste ditt hår vara förljusat, konditionerat och tonat.” Betydelse desto mer stillestånd mellan de två, desto bättre.

RELATED: The One-Hit Hair undrar att strömlinjeforma produktens arsenal

Trots att du tar en glänsande nyans till en djup brunett är en mycket lättare process, rekommenderar Minardi att du gradvis förtärkar dina strängar med lowlights under en längre tid. “Även om du tar den till din naturliga färg kan det vara chockerande på ögonen och dyka upp som svart,” förklarar hon. “Det bästa är att belysa det med mörka bitar genom håret, så att ögat justeras mer gradvis. Jag kan göra det på en dag eller flera dagar beroende, och ibland slutar bara lågljusen vara gott.”

Och om du har doppat i ombrehöjdpunkter är de typiskt subtila och koncentrerade i ändarna, så du behöver inte ta mer än tre till fyra månaders raster mellan touch-ups. Oavsett din slutfärg måste du investera i en proteinrik balsam som Minardi Nourishing After Wash ($ 27; loxabeauty.com), samt en färgavfallande balsam för att förhindra blekning. “Använd det fjärde gången du tvättar ditt hår”, berättar Minardi. “Du kommer bokstavligen att toning ditt hår hemma.”

FOTO: Få det bästa håret i ditt liv: Våra favoritbehandlingshem att försöka nu

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

3 + = 12

map