Blondie Debbie Harry og Chris Stein Reminisce om deres spill-Changing Band Early Days

Noen gang lurt på hvor mote og musikk først slo det av? Her er minst ett svar: Bobern Bar & Grill, 42 W. 28th St., New York City. Det var der en ung fotograf ved navn Chris Stein så Debbie Harry utført i 1973. På den tiden var hun en del av all-girl-gruppen Stilettos, men snart begynte de to Blondie. Deres første show var på den nå legendariske CBGB, i dag en John Varvatos boutique. Umiddelbart gjorde Harrys stil, skinnende skjønnhet og punk ethos henne et moteikon. Stein, i mellomtiden, fanget bandets meteoriske oppgang, og den stadig tettere samling av mote- og musikkindustrien, med kameraet sitt. En og en år etter det skjebnesvangre øyeblikket husker de en gang elskere, venner og bandmedlemmer de tidlige dagene:

Chris Stein: Første gang jeg så deg utfører, hadde du en glitrende sølvbukse ting. Jeg trodde du så kul.

Debbie Harry: I de dagene var vi ganske eksperimentelle, arvet klær eller bytte dem, eller plukket opp ting fra butikkene på Bowery. Men du var en god kritiker. Du kan alltid fortelle meg om noe så bra ut eller ikke. Mange gutter kan ikke gjøre det.

Stein: Vi leste ikke motemagasiner da da – det var en helt annen virkelighet for oss. Vi var i denne kanten av sentrum av byen.

Harry: Jeg kunne aldri ha råd til noe i dem uansett. Av nødvendighet prøvde jeg å gå for en grovere kant. Jeg ville ta kjoler fra 1940-tallet, bryte dem fra hverandre, bære dem i seksjoner. Jeg ville rote opp ting.

 

Stein: Hele punkestetikken var så mye om en ødeleggelse av stil som det var av musikk.

Harry: Vi gikk gjennom evolutionsperioder, stilmessige. Jeg antar at vi fortsatt er. Når [motedesigner] Stephen Sprouse kom på scenen, ryddet han oss opp. Han var i minimalistisk androgynøs 60-årig utseende. Husk vi pleide å bytte klær? Jeg husker å gå ned til et loft på Chrystie Street hvor New York Dolls bodde. Det var bare en haug med klær i denne store loftet. Da de hadde en konsert, ville de grave inn i haugen. Å se dem kle seg var bedre enn showet.

Stein: Sprouse forandret alt. Med sitt utseende i miljøet ble mote og musikk mye nærmere. Han var venner med Andy Warhol og var alltid å etterligne ham.

Harry: Forholdet mellom mote og musikk har blitt mye viktigere gjennom årene.

Stein: Ja, det er mye mer raffinert og definert nå. Modellen av en rockestjerne er nå helt annerledes.

Harry: Ja, jeg husker, da jeg undersøkte disse sparsommelighetene på Bowery, var jeg besatt av skreddersy, pels, mansjettene. Du kan fortsatt finne dem i dag, men nå er det couture.

Stein: Ja, med mindre du er heldig, er de eneste tingene i søppelbutikker søppel.

For å finne ut mer om Blondie, nab Chris Steins nye bok, Chris Stein / Negativ: Meg, Blondie, og Advent of Punk ($ 55; barnesandnoble.com).

Dette intervjuet ble omtalt i vår spesielle Fashion Rocks magasin for Med stil abonnenter. (Ikke abonnent? Bli en her.)

Oppdag flere band som er på vår radar nå!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

46 + = 49

map