Kvinnen som klatret i Frihetsgudinnen ble inspirert av det ikoniske Michelle Obama-sitatet

Politisk demonstrant Therese Patricia Okoumou gjorde overskrifter på onsdag da hun monterte og begynte å klatre opp i Frihetsgudinnen på vår nasjoners 242-årsdag.

Reflekterer the sentiments of last weeks nationwide End...
Pacific Press / Getty Images

Okoumou, statsborger som emigrerte til USA fra Republikken Kongo i 1994, insisterte hun ikke ville komme ned til “alle barna blir frigjort” (en referanse til den forferdelige separasjon av familier i USA og Mexico som en Resultatet av Donald Trumps “null toleranse” -politikk).

Protesteren holdt på sitt løfte i flere timer, men de 16 politimyndighetene som var opptatt av hennes fjerning, tok seg til slutt Okoumou ned fra bokstavene.

Foran henne klatre, står helt til venstre av en “Avskaffe I.C.E.” banner reist ved foten av statuen (nedenfor), hever Okoumou hennes venstre arm i luften.

Reflekterer the sentiments of last weeks nationwide End...
Pacific Press / Getty Images

Etter hennes oppvisning av motstand var den 44 år gamle Staten Island-beboer anklaget for overtredelse og to andre misdemeanors. Etter bedende ikke skyldig under en føderal domstol høring i Manhattan, Okoumou leverte en kort og kraftig tale til pressen utenfor tinghuset der hun sitert de ikoniske ordene til tidligere First Lady Michelle Obama opprinnelig levert i 2016 Democratic National Convention:

“Michelle Obama, vår elskede første dame som jeg bryr meg så mye om, sa:” Når de går lavt, går vi høyt, “og jeg gikk så høyt som mulig,” sa hun. «Jeg ville ikke gjøre det igjen,» fortsatte hun, og refererte til hennes beslutning om enkelt å klatre i et nasjonalt monument. “Dommeren ba meg ikke-, men jeg tror meldingen ble sendt Ingen barn hører til i et bur,. Barn bør ikke skilles fra sine foreldre, spesielt på en ferie som dette Det er ikke OK.”.

No word (ennå) fra Obama på Okoumou’s handlinger, men-sammen med de andre tre levende tidligere første damene-hun gjorde fordømmer Trumps separasjonspolitikk. Selv om Trump til slutt avsluttet øvelsen med en Executive Order, har et flertall av barna ennå ikke blitt gjenforenet med foreldrene sine. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 88 = 93

map