Powerhouse Stylist Karla Welch på hennes Celebrity Clientele och Greatest Achievement

Innan Karla Welch premade Sarah Paulson för Met Gala eller dressing Amber Heard i Cannes arbetade hon som en hovmästare“och sommelier på en restaurang i Vancouver. Welch, nu en powerhouse Hollwood stylist, kom i grunden in i restaurangbranschen eftersom hon hade en chic muse-Michelle Pfeiffers stilfulla restauratörskaraktär i 1988-drama Tequila Sunrise.

 

När hennes man, en fotograf som hon mötte på sin restaurang, behövde en stylist för en av sina skott, gick Welch in för att hjälpa och har inte tittat tillbaka sedan.

 

“Jag kommer ihåg att tänka,” Kanske en dag får jag en kund som går till en prisupplaga! “Berättar hon InStyle av hennes tidiga styling dagar. Massor av framgångsrika prisutställningar och tidskriftsomslag skott senare, Welch har en kundlista som inkluderar Karlie Kloss och Cindy Crawford, och det är svårt att föreställa sig en tid då den röda mattan fortfarande var en dröm för henne. 

 

Både The New York Times och Hollywood Reporter har kallat Welch en av de mest kraftfulla stylisterna i vår tid, och hon förstår vad den här typen av plattform kan göra. Welch har nyligen drivit hennes inflytande för att stödja Everytown For Gun Safety, som ritar Levi, för att hedra Levi sin 501 x karla-samling, för att göra en donation till Everytowns stödfond som överstiger den totala amerikanska vinsten. “Vi är lite av en glamorös ytlig verksamhet, men det finns så många underbara människor som är en del av det”, säger hon. “Och jag tror att jag kan bidra genom att utnyttja min plattform och mina samarbeten för att göra det bra.” Nedan öppnar Welch om hennes start, hennes kändissklienter och hur man bygger ett blick.

 

RELATERAT: Hur en mamma har tagit pistolskydd i sina egna händer

 

tk
Artighet

 

Hennes styling startar: Welch växte upp omgiven av detaljhandeln. Hennes far ägde en herrkläderbutik, och hon älskade alltid mode. “Jag har bara hoppat precis in,” säger Welch och tillägger att hennes arbete i restaurangbranschen faktiskt hjälpte till att förbereda henne för stylingframgång. “[Arbetar i restaurangbranschen] ger dig en så större förståelse för hur man behandlar människor och hur man ska vara av tjänst”, säger Welch. “Och jag har alltid varit i tjänst, på ett eller annat sätt, i detaljhandeln och nu som stylist.”

 

Stoltaste prestation: I förra veckan meddelade Welch sitt samarbete med Levis firande av 145th årsdagen för märkesens ikoniska 501 jeans-men att skapa en samling som både hedrade den klassiska denim och pratade med tappningens framtid var inte tillräckligt. Hon är jätte stolt över Levis donationsåtagande till Everytown för Gun Safety och hela kvinnliga gjutningen av kunder som visade sig modellera linjen. “För mig handlar allt jag gör just nu om den amerikanska kärlekshistorien – en vit T-shirt med Hanes, blå jeans med Levis”, säger Welch. “Det är min idealiska rock’n’roll. Och det handlar verkligen om starka kvinnor. “

 

Att skapa samlingen var ett passionsprojekt för Welch, som har förtjusta minnen från 501-talet från barndomen. “Jag stal min brors 501s när jag var 13. Jag har aldrig velat ha 501s. Och för samarbetet ville jag inte se tillbaka eftersom jag tror att alla ser tillbaka. Jag ville se fram emot och tänka på vilken årgång som kommer att se ut som 300 år från och med nu. Så det var främst mitt tillvägagångssätt, det och inte knullar det heller. “

 

RELATERAD: Efter Suing Trump, här är vad Patagonia VD Rose Marcario gör för att skydda miljön

 

karla Welch Levi's America Ferrera Embed
Artighet

 

Den (glittrande) slipen: Welch säger att den svåraste delen av hennes jobb också är en av sina största glädje. “Det är väldigt non-stop. Men jag är så lycklig att vara i den position där jag har alla dessa fantastiska möjligheter. Så jag vill bara ta dem, för en dag kanske de inte är där. “Welch säger att jobbet kan skicka hennes jet-inställning från sitt hem i LA till NYC för The Met Gala till Frankrike för Cannes och tillbaka igen om ungefär 10 -Dags tidspanel, försöker hon lämna arbetet på jobbet och njuta av tid hemma med sin man och dotter. “Det är fortfarande ett jobb. Det är verkligen en del av ditt liv, men jag gillar att gå hem och spendera tid med min man och min dotter. “

 

Star-studded klientel: Hur pratar en stylist vars kunder varierar från Justin Bieber till Elisabeth Moss till varje kändis individuella stil? “Det är lite alkemi och lite magi”, säger hon. “Jag kommer aldrig någonsin att någonsin vilja vara bokstavlig som:” Vi ska göra Audrey Hepburn “eller” Vi ska göra Grace Kelly. “Det är inte hur jag jobbar.” För Welch sätter vi tillsammans är en blick mer av en övning i berättande och utbyte av idéer. “Jag tror ju mer du är villig att samarbeta med människor och njuta av andras visioner också, desto mer kommer du ut av det.”

 

karla Welch Levi's Tracee Ellis Ross Embed
Artighet

 

Stil arv: “Jag är inte en personlig shopper. Jag är en bildarkitekt, och mina tjejer ser bollen ut, säger Welch när hon frågas hur hon vill att folk ska se sin karriär. “Jag skulle vilja att folk skulle säga,” Okej, hon har en humor. Hon är snäll. Och hon står för någonting. “Viktigast, säger hon, Welch vill att hennes styling ska stöta på så orädd som de kvinnor som bär hennes utseende. “Det finns ett sådant systerskap med alla mina tjejer. Och jag har så många fantastiska aktivistkvinnor som bara blir mycket färdiga. Ingen twiddling tummen. Jag älskar att se alla sina lustar. “

 

Levis x karla samling finns tillgänglig på levi.com och i deras SoHo och Santa Monica platser.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 5 = 1

map