Denna olja kan vara lösningen på dina större hudkämpar

Visst, kokosnöt och arganolja är kända som “de” multitaskingsoljorna för att lägga till i din hudvård rutin om du letar efter en enda naturlig, men effektiv ingrediens som kommer att rikta din stora hudlust. Men om du inte är bekant med rosenkrämolja är det dags att bli introducerad till oljan som pressas från rosenväxtens frukt. När det ingår i din hudvårdsserie, kan oljan göra underverk för ett antal vanliga hudkrämer, som fina linjer, vuxen akne, solskador, akne ärr och matthet.

“Rosehip Oil är känd för sin hudläkning,” säger Sarah Brown, grundare av Pai Skincare. “Dess höga koncentrationer av väsentliga näringsämnen matar huden, vilket bränner sin väsentliga övernattningsregenerationsprocess utan det minsta tecknet på irritation. [Oljans höga koncentrationer av omegas 3, 6, 7 och 9, plus antioxidantkarotenoider [fettlösliga pigment som ger färg till växtdelar] hjälper till att reparera och skydda huden mot miljöbelastningar och synliga skador. “

RELATERAD: Denna Anti-Aging Oil har nästan 2000 femstjärniga recensioner på Amazon

“Kombinationen av vitaminerna A, C och E hjälper till att minska inflammation (rodnad), minska solskador (bruna fläckar) och hjälpa ärrvävnaden att regenerera på ett jämnare och mer normalt sätt”, tillägger dermatologen S. Manjula Jegasothy, MD, grundare och VD för Miami Skin Institute. “Det bidrar också till att stimulera kollagenproduktionen och öka cellomsättningsgraden (anti-aging). De essentiella fettsyrorna är mjukgörare (hydrering).”

Om rosenkrämolja låter för bra för att vara sant, förstår vi, men det är inte en fångst när det gäller att göra det till en vanlig del av din hudvård rutin. Oljan är mild nog att användas på alla hudtyper och åldrar. Som en extra försiktighetsåtgärd för känslig hud föreslår Dr. Jegasothy att man gör en testplåst från oljan innan den appliceras över hela ansiktet för att säkerställa att du inte kommer att uppleva någon irritation eller allergi.

När det gäller att välja vilken rosenkrämolja som ska användas, säger Brown att använda organiska, när det är möjligt. “Organisk är definitivt bättre. Eftersom rosenkrämolja definieras av en enda ingrediens är kvaliteten på den ingrediensen extremt viktig. Om den är certifierad organisk betyder det att den har blivit odlad och extraherad noggrant.”

VIDEO: Den verkliga kostnaden för microblading och andra skönhetsprocedurer

När det gäller hur man använder det, applicera ett par droppar i dina händer och gnugga dem för att värma upp den gyllene oljan innan du masserar den på ditt ansikte. Dr Jegasothy säger att du använder det som sista steget i din hudvårdspatine och om du sätter på den på morgonen innan du applicerar din solskyddsmedel. Eftersom oljan är en torr olja, säger Brown att det kommer att ge näring åt huden, men bör inte ersätta din fuktkräm. Istället rekommenderar hon att man blandar några droppar med en hydratiseringskräm för att se till att huden har tillräckligt med fukt.

Medan det finns ett antal rosehipoljor ute på marknaden för att försöka har vi avrundat några av våra favoriter nedan.

Pai Skincare Rosehip BioRegenerate Oil
Artighet
Pai
$ 40

SHOPPA NU

De Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil
Artighet
Den vanliga
$ 10

SHOPPA NU

Teddy Organics Organic Rosehip Oil
Artighet
$ 22

SHOPPA NU

Bonus: medan oljan kan göra underverk för din hud, kan den också användas på kroppen för att minimera ärr, sträckmärken och torra fläckar också.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

79 − 77 =

map