4 mirisa koji će vas odvesti na sunčano mjesto

Najvjerojatnije to čitate iz udobnosti vašeg klimatiziranog ureda ili kabine (ili piknik stolova kao što sam volio nazvati novi “otvoreni plan” aranžmani preuzimaju svijet), sanjari izvana, ljeti splashed svijet i sve što oduševljava osjetila: plavi nebo, lagani povjetarac i mirisi koji žude za cijelu godinu.

Ja držim rolodeks parfema na stolu da me oživi sredinom dana – za hit pješčane obale, idem za neusporedivu Maison Margiela Replica Walk Walk ($ 125, barneys.com), a za fancy ocean spritz to je Tom Ford Neroli Portofino (140 dolara, sephora.com). No, najsvjetlija vrsta mirisa, za mene, dolazi u obliku vetivara, trave koja je izvorna mjestima kao što su Haiti i Indija, a to je daleko od super zelenog, svježeg travnjaka. To je zemljani, prljavi i nevjerojatno seksi, i podsjeća na lažljive, zatvorene oči, na sunčano polje, topline koja zrači, a da mi ništa drugo nema na umu. Upozorenje: može biti opojno i teška, pa se primjenjuju u malim dozama. A onda, kad dođe jesen, magla s (gotovo) napušta kako bi dobili učinak koji je više sličan dimljenoj vatri. Ove četiri iteracije ne bi mogle biti drukčije, ali svaka je tako jako zadovoljavajuća.

Frederic Malle Vetiver Extraordinaire Eau de Parfum (na slici gore)
Kupljeno: 2008
Moj prvi osvježeni parfem iz vetivera, moćan je – svježije note bergamota i gorke naranče samo malo smanjuju intenzivnu snagu vetivera pomiješanu s cedrovima od sandalovine i hrastovim mahovinom. Nosila sam to ekskluzivno na izletu u Amsterdam, a sada, kad god ga nosim, podsjeća me na vijugave kanale. ($ 190; fredericmalle.com)

RELATED: 12 novih ljetnih mirisa pokušati odmah

Chantecaille Vetyver Eau de Parfum

Miris - Embed - 3
uljudnost

Kupljeno: 2010
Iako se vetiver koristi u mnogo uniseks i muških mirisa, ovo je savršeno, žensko tumačenje. Svježe stisnute vrhnje limuna smiruju glavobolju muškatnog oraščića, sandalovine i vetivera. Podsjeća me na neki visoki koktel koji biste dobili na rooftop baru koji ima gomilu sastojaka u njemu nikada ne misliš da će ići zajedno (poput absinta i … bilo čega), ali se neprimjetno uklopiti i napraviti nešto izvrsno. (175 USD; nordstrom.com)

Carven Vétiver Eau de Toilette

Miris - Embed - 2
uljudnost

Kupljeno: 2015
Ponovno izdanje 1957. godine (koju dizajnerska kuća Carven tvrdi da je prvi miris vetivera ikad), lavanda i citrusa na vrhu čine ga iznenađujuće čistim i muškim-vetivernim izmišljanjem. To je ono što moj sanni čovjek – čudna kombinacija Christian Balea i Zach Galifianakis – mirisne nakon tuširanja. (80 USD; saks.com)

Heeley Vetiver Veritas Eau de Parfum

Miris - Embed - 1
uljudnost

Kupljeno: 2015
To se sastoji isključivo od prirodnih (kao ne sintetskih) sastojaka, što je ozbiljno rijetko u modernom parfumeru. A također odbacuje teoriju da prirodni mirisi brzo nestaju na vašoj koži – to traje cijeli dan. Mint, lavanda i grejp ukrasiti vetiver, ali ima neobuzdano, sirove zemlju. ($ 195, luckyscent.com)

FOTOGRAFIJE: 5 tajni kako bi vaš miris trajali cijeli dan

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

36 − = 26

map