Sušilo za izravnavanje kose koja je stala do 2 tjedna u Tajlandu (pri 90% vlage)

Kad se radi o mojoj kosi, pridržavam se tvrdnji “Pokušat ću sve jednom”. Balayage, relaxers, ti imenom – brzo sam eksperimentirati, ali sam rijetko ponavljan prekršitelj. Izuzetak? Keratinski tretmani. Otkad sam pokušao prvi na mojoj valovitoj / kovrčavoj / negdje drugoj kosi, bio sam zakačen. Ipak, nisu svi tretmani stvoreni jednaki. Neki su keratinizali kosu koja je bila posve limp i opuštena, dok su drugi uzrokovali da je tako ravna da ne može držati kovrča.

Dakle, kad sam rezervirao dvotjedni put u Tajland ranije ovog mjeseca, znao sam da moram naći teški tretman koji bi se protivio vlazi, a da ne odmjerim dlačice. Nakon temeljitog istraživanja, odlučio sam isprobati Fekkai ublažavanje keratinskih tretmana. Prodajna točka: Upotrebljava se formulom Cezanne, otopinom bez formaldehida s aktivnim sastojkom sericina, proteinom koji je stvorio svilenkasta svinja. Za razliku od ostalih tretmana koji leže ravno na kosi, sericin oblozi svaku lanenu, obećavajući zdravije i lakše bravu.

RELATED: 7 Glatkasti tretmani koji stvarno rade

U Fekkai, moj kolorista razgovarao me kroz minuciozan proces i postavio očekivanja. Rekao je da, iako nisam mogao podnijeti ravnu kosu na temelju moje vrste kose, to bi bilo lako upravljati i gotovo bez prljavštine – i trajalo bi ostatak ljeta (oko 3 mjeseca). Za početak, kosa mi je bila oprala šamponom koji je razjašnjen i osušio. Zatim je pročistio otopinu kroz kosu i ostavio da se stavi oko 30 minuta. Ponovno je isprati, ali ne i potpuno, ostavljajući malo na tretman na tribinama. Zatim je ispuhnuo kosu na male dijelove odjednom i upravo je uklonio.

Ostavio sam salonu super zadovoljnim svojim glatkim i ravnim bravama, ali stvarni rezultati nisu bili vidljivi sve dok se 24 sata kasnije ne operu kosom. Osjećala sam se poput sirene: sjajna i gotovo ravna, kosa mi je još uvijek bila malo zavoja na krajevima, daleko od previše okuljanog špageta, koju sam doživljavao iz prošlih tretmana. Ali prava ljubavna veza s mojom kosom nije počela sve dok se nisam vraćao natrag kroz sjeverni Tajland u toplini od 100 ° (i 90% vlažnosti), kad mi je kosa ostala glatka, bez prljavštine i lijepo osušena (vidi sliku u nastavku, gdje sjedim na brodu u Bangkoku i samo se pretvaram da ne znojem kroz svoju košulju). Budući da je uključivanje bilo kakvih frizerskih aparata u naše low-budget hostele bilo je prilično neupitno, ovaj tretman bio je najbolja turistička investicija koju sam mogao napraviti.

RELATED: Iznenađujuće at-home Keratin tretmani volimo

Lea's Instagram
leahroseabrahams / Instagram

Sada kad sam se vratila u države, samo sam grubo osušila kosu pet minuta kad izađem iz tuširanja. Možda ću dodati malo zavoja na prednje dijelove s mojim kovrčavim željeza ako izađem, ali čak i sa tim korakom, kosa mi traje 15 minuta za stil, vrhove.

Kao što većina ljudi koji su imali ravnanje tretmana zna, korištenje šampona i kondicionera bez sulfata je presudno, ali priznajem da sam skimped na ovo pravilo u prošlosti. Međutim, Fekkaijin kolorist odvezao je točku kući. “Pranje kosu samo tri puta s redovitim šamponom moglo bi potpuno poništiti sve učinke liječenja”, rekao mi je. Nepotrebno je reći da sam ovaj put posvećena zalaganju o proizvodu bez sulfata i pokazuje: već mjesec dana, kosa mi je jednako glatka kao i dan kad sam napustio salon. Ja sam sada jedna od onih djevojaka koje sam naviknula da mogu “tuširati i otići” – čak i ako je to samo za ljetne mjesece!

FOTOGRAFIJE: Keratin Treatments 101

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

82 − 72 =

map